Massage 2B FIT

Sportmassage

Sportmassage doet meestal denken aan topsport en professionele begeleiding. Maar ook amateurs die minder vaak en op een lager niveau sporten, kunnen gebruik maken van sportmassage. Zelfs niet-sporters kunnen baat hebben bij een goede massage. Herstel van het lichaam wordt er immers door bevorderd.
Sportmassage kan erop gericht zijn om verstoorde spierspanning te herstellen en de conditie van de spieren te onderhouden. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen op te nemen, wat een sneller herstel mogelijk maakt.
Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot hogere prestaties. 
Na een sportmassage is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat het afvoeren van afvalstoffen beter kan verlopen.

Chinese Massage

De Chinese massagetechnieken zijn gebaseerd op diepgaand inzicht en begrip van de anatomische en psychologische kennis van de mens. In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (de meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen. Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan, door massage van de daarop liggende energiepunten, de conditie van de inwendige organen worden beïnvloedt.

Bij Chinese massage wordt gebruik gemaakt van technieken zoals, wrijven, drukken, kneden, draaien en kloppen waarbij de therapeut zijn vingers, handpalmen, ellebogen en vuisten gebruikt. Chinese massage verbetert de gezondheid van het bewegingsapparaat en wordt gebruikt bij bijvoorbeeld spier – en gewrichtsklachten en pijnklachten. Het heeft een goede invloed op je zenuwstelsel, zodat de energie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn worden bestreden en kan er voor worden gezorgd dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Het verbetert in belangrijke mate de weerstand van je lichaam. Een Chinese massage heeft daarnaast als gevolg dat gifstoffen uit je lichaam worden verdreven.

Chinese massage wordt uitgevoerd als medische massage, maar kan ook toegepast worden als ontspanningsmassage. Na een chinese massage is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat de ontgifting van het lichaam beter kan verlopen.

Guasha Massage

Guasha is een unieke Chinese therapie die al enkele duizenden jaren oud is. Het woord “Gua” betekent schrapen. “Sha” betekent zandkorrels of de rode vlekjes (afvalstoffen) die naar boven komen tijdens het schrapen.

Conditie van het lichaam

Het schrapen over het lichaam gebeurt met een speciale jade steen, waaraan geneeskracht wordt toegekend. Jade is een symbool van sereniteit en zuiverheid. Het heeft de kleur van het hartchakra. Gedragen op de huid geeft de jade steen innerlijke rust en een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Jade werkt fysiek gezien vooral op nieren en blaas. Door bij guasha met een jade steen te werken, wordt de uitscheiding van de afvalstoffen bevorderd en verlaten de gifstoffen sneller en gemakkelijker het lichaam.

De conditie van je lichaam wordt zichtbaar door het schrapen over de huid. Eerst wordt er een speciale olie op de huid aangebracht, waarna er met de jade steen geschraapt kan worden. Deze olie wordt gebruikt als bescherming voor de huid en daarnaast zitten er diverse Chinese kruiden in. Elk kruid in de olie kent zijn eigen werking als ontspanning, ontgifting, etc. Er wordt dus niet zomaar een willekeurige massage olie gebruikt.

Reiniging en Ontgifting

Na de guasha behandeling kunnen er verkleuringen in de huid zichtbaar worden. Dit geeft het corresponderende gebied aan waar blokkades zaten. De kleuren variëren van rood tot blauw/paars. De kleur geeft aan hoe chronisch het probleem is. De verkleuringen verdwijnen volledig binnen enkele dagen. Door vaker te behandelen met guasha zijn er steeds minder blokkades (afvalstoffen die zich opgehoopt hebben) en krijg je dus ook steeds minder rode vlekken. Het zelfregulerend vermogen van het lichaam gaat weer beter werken.

Guasha reinigt en ontgift, stimuleert het immuunsysteem, heft blokkades op, stimuleert de bloedsomloop, pijnbestrijding en geeft ontspanning en tegelijk ook energie. Blokkades verdwijnen waardoor een betere doorstroming ontstaat en minder pijn. 

Na de behandeling

Na een guasha behandeling is het belangrijk om extra water of wat kruidenthee te drinken, zodat de ontgifting van het lichaam beter kan verlopen.

Tarieven Massages

  • Partieel 30 minuten € 24,50
  • Partieel 45 minuten € 34,50
  • Volledig 60 minuten € 44,50
  • Volledig 75 minuten € 54,50

2BFIT

(Small)group, individual & business (outdoor)training in de Loonse en Drunense duinen. Sportieve Groepsactiviteiten

Wie zijn wij

Contact

Indien je vragen hebt, of je wilt een keertje meedoen, neem gerust contact op !

info@2bfit-sport.nl

Bedrijfs gegevens

Tel.: 06 55231969
KVK nr: 63136392
BTW nr: 152327113B02