Mijn achtergrond

Sport is onderdeel van mijn opvoeding. Als klein meisje van net 4 jaar mocht ik van mijn ouders gaan turnen. Behalve dat het ontzettend leuk is heb ik van deze sport geleerd dat wanneer je iets echt graag wilt, niets onmogelijk blijkt. Je leert wat discipline en doorzettingsvermogen is, maar bovenal leer je omgaan met teleurstellingen. Je leert dat je moet vertrouwen op jezelf en dat je soms ook kwetsbaar mag zijn. Op mijn 15e ben ik gestopt met turnen waarna ik groepslessen ging volgen in een fitnesscentrum en al snel stond ik zelf voor de groep. Opzwepende muziek, lekker bewegen en plezier maken waren de sleutelwoorden voor een heerlijke workout. Ik wist de mensen aan mij te binden en al snel mocht ik steeds meer lessen geven. Maar ik ben een onrustig type, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en vooral nieuwe kansen. Ik zie altijd mogelijkheden, geen obstakels en als ik ik iets wil, dan ga ik er ook volledig voor. En dus ging ik op 20 jarige leeftijd in opleiding tot wachtmeester bij de koninklijke Marechaussee. Ik richtte mij volledig op mijn werk waar ik onder andere deel uitmaakte van de Mobiele Eenheid (ME). In deze periode heb ik veel over mezelf geleerd. Ik ontdekte dat ik minder stoer was dan ik dacht en dat ik het niet fijn vind als andere over mij beslissen. Mijn discipline, doorzettingsvermogen en het geloof in mezelf hebben me enorm geholpen. Ik kon het mij namelijk niet permitteren om niet stoer genoeg te zijn en liet me daarom goed trainen in zelfverdediging, boksen, schieten en survivallen. Wat eerst ver buiten mijn comfortzone lag, werd mijn tweede natuur en ik heb de tijd van mijn leven gehad.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus ben ik mijn licenties tot aerobicstrainer, sportmasseur en sportverzorger gaan halen. Op 26 jarige leeftijd werd ik mede-eigenaar van More Sports. Een fitnesscentrum waar aandacht voor de klant, professionele begeleiding en gemoedelijkheid hand in hand gaan met elkaar. Hier ontdekte ik mijn organisatietalent, daadkracht en het vermogen me echt in te leven in anderen. Ik specialiseerde mij in groepslessen en volgde ook opleidingen tot Personal Trainer, Sportvastencoach en Sportvastentherapeut. Sportvasten is een trainingsmethode om de suikerverbranding met succes om te zetten naar vetverbranding met als uitgangspunt orthomoleculaire voedingsleer. Deze methode wordt niet alleen ingezet om af te vallen maar vooral om meer gezondheid of betere prestaties te bereiken. In deze periode ontwikkelde ik mij tot een gedreven coach en trainer. Ik besefte dat het mijn doel is mensen in beweging te brengen en hen te laten ervaren hoe leuk sport is. 

Na 15 jaar More Sports veranderde ik mijn focus en bracht mijn kennis, ervaring en filosofie samen in 2B FIT. Tegelijkertijd mocht ik het groepslessegment van Fysiocare Waalwijk uitbreiden en opzetten en ook hier kwam mijn organisatietalent, daadkracht en empatisch vermogen weer naar boven drijven. Ik groeide door tot Clubmanager Sport wat resulteerde in een overvolle agenda. Ik besefte mij dat de boog niet altijd gespannen kan zijn en dacht na over hoe ik meer balans in mijn leven zou kunnen brengen. Mijn eerste ervaring met Taijiquan dateert al van 20 jaar geleden waar ik per toeval in een les Taijiquan belandde op een congress. Het was een fantastische ervaring en ik dacht; "wauw, wat zou ik dat graag zelf willen doen". Op dat moment was ik echter met heel andere dingen bezig en heb het losgelaten. Zo’n 6 jaar geleden raakte het mij opnieuw. Ik leerde dat Qigong en Taijiquan meer dan alleen een vorm van bewegen is en alles eromheen fascineerde mij enorm. Voor het eerst kwam ik in aanraking met de BOCAM opleiding welke gebaseerd is op de Chinese Natuurfilosofie (het Taoïsme), de Traditionele Chinese Geneeswijze, de Chinese bewegingsleer, de Kwantumtheorie (Chi-veld) en de Humanistische psychologie. Het beoefenen van Taijiquan en Qigong heeft mij geholpen balans te creëren tussen spanning en ontspanning maar vooral tussen lichaam en geest waardoor ik gemakkelijker de juiste keuzes kan maken. Om mijn kennis te verdiepen en mijzelf verder te ontwikkelen als coach ben ik gestart met de opleiding. Het is immers mijn doel mensen in beweging te zetten en hen te helpen een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen. Ik wil hen inspireren en laten ervaren hoe zij door middel van sport, voeding en ontspanning tot meer gezondheid, geluk en welzijn kunnen komen!

De weg naar succes verloopt bij een ieder met ups en downs en zo ook bij mij. Ik ben heel wat keren gevallen maar ben altijd weer opgestaan. De ene keer wat sneller dan de andere. Maar het geloof in mijzelf heeft mij gebracht waar ik nu ben en dit is ook de kern van jouw succes!!

Sporten bij 2B FIT betekent voor elke deelnemer een unieke ervaring. Met welk doel je ook sport; bij 2B FIT kun je op ieder niveau instappen. Je volgt professionele trainingen die passen bij jouw conditieniveau. Beweging, fun en resultaat staan daarbij centraal!

 

2B FIT staat garant voor teamspirit, hard work & a lot of FUN! 

Contact

Indien je vragen hebt, of je wilt een keertje meedoen, neem gerust contact op !

info@2bfit-sport.nl

Bedrijfs gegevens

Tel.: 06 55231969
KVK nr: 63136392
BTW nr: 152327113B02